Cursus Modelschilderen

voor de gevorderde schilder

DEZE CURSUS ZIT VOL

Verwacht bij deze cursus geen oefeningen, geen korte standen en geen wisselende poses. Maar wel één model in een mooie complexe houding en een originele setting waar je je schildertechnisch helemaal op uit kunt leven! Gedurende 6 sessies van 3,5 uur werk je aan hetzelfde doek. Je hebt uitgebreid de tijd voor een goeie opzet die je verder uitwerkt naar een schilderij dat af is. We besteden veel aandacht aan schildertoets en -techniek waarbij de schilderkunstige kwaliteit het mag winnen van de anatomische perfectie.

We werken met een vrouwelijk model en zoeken de eerste les met elkaar naar de juiste pose en setting. Vervolgens maak je de opzet in houtskool en legt daarmee de compositie en vorm van je schilderij vast. In les twee geef je de grote volumes aan en bepaal je de tonaliteit. De volgende les werk je de schaduwpartijen uit, hierbij komt ook de anatomie om de hoek kijken. Wanneer de schaduwen er op staan, werk je het schilderij per lichaamsdeel verder uit waarbij je steeds meer focus op de lichte delen legt. De laatste les ga je finetunen, verfijn je de achtergrond en zet je de hooglichten nog eens extra aan. 

We gaan snel de diepte in bij deze cursus en vinden het belangrijk dat je de nodige schilderervaring hebt. Daarom selecteren wij de deelnemers. Je kunt je dan ook alleen aanmelden via de mail en het kan zijn dat we je vragen om foto’s van een paar schilderijen. 

€ 460,-  |  6 lessen van 3,5 uur  |  8 deelnemers  |  inclusief koffie, thee en versnaperingen

De lessen zijn op donderdag van 10.00 – 13.30 u   |   data 7, 14, 21 en 28 maart & 4 en 11 april 2024  |  locatie is het atelier van Rogier, Pampuslaan 59 in Weesp

Zelf mee te nemen

Olieverf we adviseren in elk geval de volgende kleuren: gebrande siena of transparant oxide rood, gele oker, titaanwit, groene aarde of veridian/chroomoxide groen, vermiljoen rood of permanent rood medium, cadmiumgeel, karmijnrood of alzarin crimson, ultramarijn blauw, ruwe omber

Schilderdoek, paneel of canvasboard* de keuze van het formaat is aan jou, als je ondergrond maar minimaal 60×80 cm is. Het is aan te raden verschillende formaten mee te nemen zodat je meer keuze hebt voor de compositie.

Stevige kwasten van varkens- of kunsthaar in verschillende breedtes; waarvan tenminste twee van ongeveer 1 cm breed, een grote en een kleine zachte kwast (voor de opzet)  afsluitbare potjes voor olie en terpentine, oude lappen, keukenpapier, groot (afscheur)palet (minimaal 30 cm), geurloze biologische verdunner/kwastenreiniger (Zest-it of Gamsol bijvoorbeeld)

*Je schilderij kan gedurende de cursus opgeslagen worden in het atelier.