Dagje bijspijkeren

Kom een dag lekker portretschilderen in het atelier van Rogier; ideaal om je kennis op te frissen en inspiratie op te doen.

Toon, kleur, toets, regie, compositie en opzet; iedere dag spijkert Rogier je bij in ander een specifiek onderdeel van het portretschilderen. Hij gaat daarbij in op de technische kant en daagt je tegelijkertijd uit af  te wijken van de gebaande paden en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Een dag om je kennis op te frissen en inspiratie op te doen! 

Je schildert naar live model. Met 2 modellen en hooguit 10 cursisten heb je het model altijd goed in je vizier. Om het optimale uit deze cursus te kunnen halen, is ervaring in het schilderen met olieverf én naar live model noodzakelijk. Bij deelname wordt je geacht zelfstandig een opzet van het portret te kunnen maken, zodat je zo snel mogelijk de diepte in kunt. 

De lessen beginnen om 10.00 u met een korte uitleg van Rogier, daarna wordt er tot 16.00 u geschilderd. Na afloop bespreken we alle meesterwerken die er gemaakt zijn. Tussen 12.30 en 13.15 u is er een lunchpauze.  

De dagen zijn los te boeken en de prijs per dag is € 130,- inclusief koffie, thee en lekkers.

KLEUR KLEUR

VOL

KLEUR KLEUR

VOL

KLEUR KLEUR

VOL

KLEUR KLEUR

VOL

KLEUR KLEUR KLEUR KLEUR

KLEUR KLEUR KLEUR KLEUR

*Regie: waar leg je de focus en welke ‘weg’ wil je dat het oog een toeschouwer over je schilderij aflegt. 

Zelf mee te nemen

Olieverf in elk geval de volgende kleuren: gebrande Sienna, ultramarijn blauw, ruwe omber, groene aarde of viridian groen, karmijnrood of kraplak, gele oker, cadmiumrood middel, titaanwit, gemengd wit en cadmiumgeel.

Een ondergrond (schilderdoek, canvasboard of olieverfpapier) van minimaal 40×50 cm.

Stevige kwasten van varkens- of kunsthaar in verschillende breedtes; waarvan tenminste twee van ongeveer 1 cm breed, afsluitbare potjes voor olie en terpentine, oude lappen, keukenpapier, groot (afscheur)palet (minimaal 30 cm), geurloze biologische verdunner/kwastenreiniger (Zest-it of Gamsol, geen geurloze van de Gamma)