Dagje bijspijkeren

Kleur & toon, toets en compositie; drie dagen, drie thema’s. Iedere dag spijkert Rogier je bij in ander een specifiek onderdeel van het portretschilderen. Hij gaat daarbij in op de technische kant en daagt je tegelijkertijd uit af  te wijken van de gebaande paden en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Een dag om je kennis op te frissen en inspiratie op te doen! 

Je schildert naar live model. Met 2 modellen en maar 10 cursisten heb je het model altijd goed in je vizier.

Om het optimale uit deze cursus te kunnen halen, is ervaring in het schilderen met olieverf én naar live model noodzakelijk. Bij deelname wordt je geacht zelfstandig een opzet van het portret te kunnen maken, zodat je zo snel mogelijk de diepte in kunt. 

De lessen vinden plaats op maandagen in het atelier van Rogier. We schilderen van 10.00 tot 16.00 u en na afloop bespreken we alle meesterwerken die er gemaakt zijn. Tussen 12.30 en 13.15 u is er een lunchpauze.  

KLEUR & TOON

26 feb '24

KLEUR KLEUR KLEUR KLEUR

VOL

TOETS

18 maart '24

KLEUR KLEUR KLEUR KLEUR

VOL

Prijs per dag: € 130,- inclusief koffie, thee en versnaperingen. De dagen zijn los te boeken, maar je bent uiteraard bij alledrie welkom 😉

Als een dag volgeboekt is, dan staat dit erbij. Je kunt een mail sturen om op de reservelijst te komen. 

Zelf mee te nemen

Olieverf in elk geval de volgende kleuren: gebrande Sienna, ultramarijn blauw, ruwe omber, groene aarde, karmijnrood, gele oker, vermiljoenrood, titaanwit en cadmiumgeel. 

Stevige kwasten van varkens- of kunsthaar in verschillende breedtes; waarvan tenminste twee van ongeveer 1 cm breed, afsluitbare potjes voor olie en terpentine, oude lappen, keukenpapier, groot (afscheur)palet (minimaal 30 cm), geurloze biologische verdunner/kwastenreiniger (Zest-it, Gamsol of Bial bijvoorbeeld)