Cursussen

Verschillende soorten cursussen voor bijna iedereen, online vanuit huis of met een groep ergens in een mooi atelier. In de lessen van Studio Willems werk je altijd naar levend model. Eentje die voor je zit of jijzelf. Bij online cursussen voorzien we je van goede foto’s.

Met een heldere uitleg en uitgekiend palet helpt Rogier je om een krachtig en sprekend portret te schilderen. Altijd met inachtneming van je eigen mogelijkheden, doelstellingen en ambities. Schilderervaring is niet vereist maar wel handig, dan kun je des te sneller de verdieping zoeken. En daar gaat het ten slotte om. Heb je al eens eerder een workshop van mij gevolgd, dan leggen we de lat weer een stukje hoger. De groepen zijn klein dus je krijgt veel individuele aandacht.

Cursus Modelschilderen

Zes lessen lang één model in een mooie complexe houding en een originele setting waar je je schildertechnisch helemaal op uit kunt leven! Lees verder…

Weekendcursussen

Tweedaagse schilderworkshops op wisselende locaties in Nederland. Altijd met levend model; eentje die voor je zit of jijzelf. Lees verder…

Dagje Bijspijkeren

Een dag lang schilderen naar live model in het atelier van Rogier. Lees verder…

Een week lang schilderen

Twee keer per jaar geef ik een volledig verzorgde zesdaagse cursus in de Belgische Ardennen. Eén week richten we ons op het portret en de andere week gaan we modelschilderen.

Intensieve schilderdagen met voldoende mogelijkheden voor rust en ontspanning. En met de heerlijke maaltijden die kok Maaike speciaal voor ons bereidt, hoef je je alleen maar druk te maken om het schilderen!

Lees verder…

Stevig in de steigers

In deze online masterclass van 3 video’s zie je hoe ik een portret in de steigers zet, in de alla prima techniek. Terwijl ik aan het schilderen ben, beschrijf ik zo helder mogelijk wat ik doe.

Firm framework

In this online masterclass (3 video’s, also in English), you can see how I make the structural framework of a portrait in the alla prima technique. While I am painting, I describe my actions as clearly as possible.

Lees verder…