Beginnerscurus Portret

Deze korte cursus is een ideale manier om te ontdekken of portretschilderen iets voor je is. Met zijn geheel eigen manier van lesgeven en heldere uitleg brengt Rogier je in zes lessen de basis van het portretschilderen bij. Van anatomie en constructie, de opzet van een portret tot en met de uitwerking. En natuurlijk kleur, materiaalgebruik en schildertoets. Je schildert in het begin naar aanleiding van foto’s, daarna meerdere keren naar live model en sluit af met een zelfportret.  

In de eerste les vertelt Rogier over de anatomie en verhoudingen van een kop. Hier ga je mee oefenen door te schetsen in houtskool. Vanaf les twee komt de olieverf eraan te pas. Je begint met een beperkt palet van vier kleuren en werkt toe naar een palet met meerdere kleuren. Schildertechniek, verfbehandeling, de organisatie van je palet en kleurgebruik komen later aan de orde.

Sorry, deze cursus zit al vol. Je kunt een mail sturen als je op de reservelijst wil.

De lessen zijn op donderdagavond van 19.00 – 22.00 u   |   data 2, 9, 16, 23 en 30 november & 7 december 2023  |  locatie is het atelier van Rogier, Pampuslaan 59 in Weesp.

Prijs € 330,- voor zes lessen van drie uur.

Olieverf, houtskool, papier, schilderdoek en andere materialen zijn inbegrepen bij de cursus. Penselen neem je zelf mee of je kunt bij inschrijving voor € 15,- een set van 3 penselen bij ons bestellen. Deze liggen bij aanvang van de cursus voor je klaar.